GTopstats.com - tu unde te pozitionezi ? Despre Romania: De la schi la sporturi acvatice, Romania va ofera toate posibilitatile despre romania
 
De la schi la sporturi acvatice, Romania va ofera toate posibilitatile

           

Activitatile in aer liber sunt practicate cu entuziasm in Romania, de multa vreme. De fapt, cuvantul "turism" inseamna pentru romani drumetii montane. Dar nu trebuie sa uitati ca Marea Neagra ofera conditii excelente pentru practicarea sporturilor acvatice. 
Incepand din luna iulie romanii se indreapta spre munti si spre litoral. Dar spatiul este atat de larg incat nu veti simti nici un pic de inghesuiala daca va veti alatura lor.


Sporturi de vara


            Nu neaparat in ordinea importantei lor, iata cateva sporturi de vara practicate in Romania! Intai, alpinismul. Majoritatea romanilor sunt pasionati de speologie. 
Mai mult de 11000 de pesteri pot fi explorate fara a fi nevoie de permisiunea autoritatilor. Majoritatea acestor pesteri se afla in muntii Apuseni.Si escalada este foarte apreciata, iar localnicii o numesc alpinism. Cel mai important centru sportiv este Busteniul (acesta este si statiune de schi). 
             Un alt sport foarte placut este ciclismul. Il puteti practica pe dealuri, mergand pe drumuri forestiere si pe potecile ciobanilor. Va trebui sa va aduceti mountain bike-ul dumneavoastra, dar senzatia de libertate pe care o veti incerca precum si splendidele peisaje pe care le veti vedea va vor rasplati din plin. 
             Drumetiile sunt un mod minunat de a vedea tara cu pretul a doar cateva ascensiuni dificile. Potecile sunt marcate iar mersul pe jos este atat de apreciat incat exista chiar si poteci marcate intre manastirile pictate ale Bucovinei.


Sporturile nautice


             

In statiunile de pe litoralul Marii Negre puteti face surfing, schi nautic si scufundari. Se poate face caiac si canoe pe rauri si lacuri. Caiacul este si modul ideal de explorare a Deltei Dunarii. Va trebui sa aveti propriul dumneavoastra echipament.


Sporturile de iarna


            Majoritatea statiunilor romanesti de schi au fost construite in acest scop in perioada anilor 1960 si 1970. Obisnuitii schiului le considera ca fiind printre cele mai atragatoare din Europa si cele mai salbatice. Mai mult, preturile sunt extrem de convenabile.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply