GTopstats.com - tu unde te pozitionezi ? Despre Romania: TRANSILVANIA despre romania
 
TRANSILVANIA

                                                             Un tinut legendar 
Transilvania este de departe cea mai romantica provincie romaneasca. Chiar numele ei starneste imagini ale piscurilor muntilor inaltandu-se la cer deasupra vailor impadurite si a paraurilor cristaline, imagini ale bisericutelor din lemn cu acoperisuri inalte, imagini ale castelelor legendare si amintiri dintr-o istorie zbuciumata.
Dar aici puteti descoperi mult mai multe locuri interesante: statiuni pentru sporturi de iarna si de tratament, carari pentru excursiile in munti si Parcul National Retezat, orasele medievale fascinante, muzee de arta si hoteluri de calitate.
In Transilvania, noi posibilitati de petrecere a vacantelor apar la tot pasul.

Unde exact se afla Transilvania

Raspunsul este: in centrul tarii, fiind inconjurata de Muntii Carpati, care strabat Romania. Unul dintre principalele orase, Cluj-Napoca, se afla in zona de podis, in timp ce orasele Brasov si Sibiu se gasesc la poalele Carpatilor Meridionali.
Aici, personajul care se afla la loc de cinste este ciobanul, el fiind pastratorul traditiilor populare ancestrale. 
Brasov - statiune montana romaneasca


Acest fascinant oras medieval este pitoresc asezat in apropierea muntelui Postavaru si in imediata vecinatate a zonei muntoase transilvanene, unde se afla hoteluri de inalta calitate (vezi pagina despre munti). 
Admirati-i monumentele arhitectonice in stil saxon vechi situate in vecinatatea Bisericii Negre, monument datand din secolul al XIV-lea, precum si ruinele cetatii si vechea primarie, care dateaza din secolul al XVIII-lea. 
Castelul Bran si statiunea Sinaia - fosta resedinta regala de vara


Din Brasov se pot face excursii la castelul Bran, presupusa resedinta a printului Vlad Tepes, cel care a constituit sursa de inspiratie a legendei lui Dracula.De asemenea, aveti grija sa nu ratati vizitarea castelului Peles. Acesta a fost construit pentru Regele Carol in 1883 intr-un stil arhitectural sofisticat si amplasat la poalele muntilor, in Sinaia. 
Aceasta statiune a fost foarte la moda datorita prezentei regelui, iar un sejur aici este agreabil atat vara cat si iarna, datorita impresionantului peisaj montan. 
Exista numeroase posibilitati de petrecere a timpului: drumetii, echitatie, iar in timpul iernii se poate schia. Trebuie sa mentionam aici si curele pentru intretinerea sanatatii. 
Sibiu

Sibiul este si el un frumos oras construit de sasi, cu strazi pietruite si case in culori pastelate.Trebuie neaparat sa vizitati atat Muzeul tehnicii populare in aer liber cat si Muzeul de arta Brukenthal.
Excelenta amplasare a orasului permite realizarea unor excursii in sate de munte cum ar fi, de exemplu, Sibielul, sat in care se afla un fascinant muzeu de icoane. 
Mai departe, langa Deva, se afla Castelul Huniazilor, reconstruit in secolul al XV-lea, in stil gotic, de catre Voievodul Iancu de Hunedoara. Acesta l-a inzestrat cu turnuri si contraforti amintind de castelele de pe Loara. 
Banatul

Aceasta regiune sud-vestica a tarii are un climat mai uscat, mediteranean, diferit de cel existent in cea mai mare parte a Romaniei. De asemenea, exista si mici diferente din punct de vedere cultural. 
Faptul ca pana in 1918 aceasta regiune s-a aflat sub dominatie habsburgica se reflecta in arhitectura sa in stil Art Nouveau. 
Cu aproape 1900 de ani inainte, romanii au construit o statiune la Baile Herculane, statiune care si astazi este foarte la moda. 
In vecinatatea muntelui Domogled se afla o rezervatie naturala care se intinde pe o suprafata de 60000 ha, iar in muntii Semenic se afla cateva mici statiuni de schi. In sfarsit, capitala Banatului, Timisoara, este orasul in care a izbucnit Revolutia din 1989

Sighisoara medievala

Oras roman la origini, Sighisoara este unul dintre cele mai mari orase medievale care exista in lume la ora actuala.Aici exista o cetate fortificata amplasata pe varful unui deal, intrari si pasaje secrete, un turn cu ceas datand din secolul al XIV-lea, precum si casa in care a locuit Voievodul Vlad Tepes. 
Folclor si festivaluri 

Oriunde veti merge in Transilvania, veti descoperi traditii rurale care se pastreaza in viata cotidiana. Ciobanii produc cas pe care il puteti cumpara chiar si de pe marginea drumurilor. 
Portile caselor sunt impodobite cu complicate modele sculptate. Costume populare traditionale, bogat colorate, sunt purtate duminica, la nunti si in timpul festivalurilor, deoarece sunt incarcate cu diferite semnificatii. 
In ceea ce priveste festivalurile, trebuie sa stiti ca sezonul lor incepe dupa Pasti. 
Locul ideal pentru a evada

Dupa cum puteti vedea, atat vara cat si iarna, vaile si muntii Transilvaniei, cu salbaticia lor reconfortanta si primitoare, sunt un loc in care veti evada in adevaratul sens al cuvantulu

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply