GTopstats.com - tu unde te pozitionezi ? Despre Romania: STATIUNI BALNEOCLIMATERICE despre romania
 
STATIUNI BALNEOCLIMATERICE

           Traditia romaneasca a curelor de sanatate a fost initiata de romani


               Pentru numeroase persoane, vacantele in statiunile de recreere constituie o placuta si luxoasa relaxare. Pentru altii, curele de ape minerale, mofetele (surse naturale de dioxid de carbon) precum si baile de noroi constituie componentele unui tratament complex al diverselor afectiuni. 
Pentru amandoua aceste tipuri de vizitatori, Romania poate fi un adevarat miracol. Preturile sunt foarte rezonabile. Va veti bucura de cele nu mai putin de 3000 de izvoare termale aflate aici. 
Tara noastra are 70 de statiuni balneoclimaterice dintre care unele au fost fondate de catre vechii romani. Astazi, pacientii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi ingrijirile unor specialisti foarte competenti in clinicile bine dotate din statiunile cele mai bune. 
In paralel cu aceste ingrijiri, ei se pot bucura de minunatele privelisti oferite de aceste locuri de vacanta. 
Nu exista miracole, dar curele de sanatate din Romania par adesea miraculoase 
Cele mai importante statiuni asigura tratarea afectiunilor reumatice, cardio-vasculare, respiratorii, precum si a numeroase tulburari ale sistemelor digestiv si nervos. 
Mai trebuie sa mentionam aici si tratarea unor probleme dermatologice si ginecologice. Toate tratamentele se desfasoara sub stricta supraveghere a Institutului oficial de medicina generala, balneologie si recuperare. 
Durata normala a unui sejur intr-o astfel de statiune este de doua sau trei saptamani. La sfarsitul acestei perioade veti primi un buletin medical complet incluzand diagnosticul dumneavoastra, rezultatele testelor precum si recomandari. 
Daca va veti simti miraculos de bine dupa acest sejur, explicatia consta in faptul ca tratamentele care v-au fost aplicate au fost facute metodic de catre specialisti foarte competenti. 

Descriere sumara a celor mai apreciate statiuni romanesti
Baile Herculane

Cea mai renumita statiune balneoclimaterica este Baile Herculane. Ea a fost construita de romani pe valea impadurita a Cernei, intr-un loc idilic. 
Aceasta statiune este deschisa tot timpul anului. Cele cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. 
Dotarile acestei statiuni includ sali de masaj precum si bazine acoperite si in aer liber. Hotelurile sunt moderne si confortabile. 

Baile Felix


Aceasta "Statiune a bucuriei" este cea mai mare statiune din Romania. Ea este situata in apropierea orasului Oradea, spre nord-vest, si se bucura chiar si in timpul iernii de avantajele unui "microclimat".
Namolul sapropelic folosit in tratarea afectiunilor reumatice si dermatologice 
Virtutile apelor termale, foarte bogate in oligominerale, sunt completate de virtutile namolului sapropelic. 
Tratarea afectiunilor respiratorii, unul dintre numeroasele tratamente care se efectueaza aici
Impreuna, acestea sunt folosite in tratarea artritei reumatice, a lumbagoului, precum si a afectiunilor ginecologice si nervoase. Clientela internationala aduce o remarcabila stralucire vietii din hotelurile de trei stele. 

Sovata - statiune preferata de femei

Situata la 490 de metri (1600 picioare) deasupra nivelului marii, in zona impresionantelor paduri transilvanene, Sovata are unul dintre cele mai extraordinare lacuri heliotermale, numit Ursu.
Apa acestuia nu este mai rece la adancime decat la suprafata, asa cum se intampla in cazul lacurilor obisnuite. Temperatura apei creste odata cu adancimea, astfel incat apa din adanc este mai calda decat cea de la suprafata! 
Apa lacului este sarata si impreuna cu namolul sapropelic este deosebit de eficienta in tratarea afectiunilor ginecologice, a reumatismului si a afectiunilor nervoase periferice. 
Datorita hotelurilor moderne si echipamentelor de ultima ora, precum si stimulatorului climat subalpin uscat, sejurul dumneavoastra la Sovata va fi extrem de placut.  
Alte statiuni din muntii Carpati

In munti exista numeroase statiuni. Sinaia, situata langa Brasov, este o statiune foarte cautata pentru petrecerea vacantelor. Tusnad, situat la nord de orasul Brasov, este o statiune importanta datorita apelor minerale carbonatate si gazoase precum si datorita mofetelor folosite pentru tratarea bolilor cardio-vasculare. 

Chiar si imparatul francez Napoleon al III-lea primea apa de pe valea Oltului, rau situat in Carpatii sudici. Astazi, in cele doua statiuni gemene, Calimanesti si Caciulata, sunt vindecate diferite afectiuni ale tubului digestiv si ale rinichilor. 
Aceste doua statiuni sunt dotate atat cu pavilioane balneare elegante, in stilul Belle Epoque, cat si cu centre de tratament prevazute cu echipamente de ultima ora. 
Aproape de Calimanesti si de Caciulata se afla o alta statiune mai mica, Baile Olanesti, unde se pot trata afectiuni digestive si ale rinichilor. Se mai pot trata si guta, obezitatea si diabetul, intr-un peisaj montan de o rara frumusete. 
Pe litoral, pe marile plaje de nisip ale Marii Negre, se afla statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun si Mangalia. Aici puteti gasi numeroase atractii estivale. Cea mai importanta statiune este Eforie Nord. 
In tratamentele efectuate in toate aceste statiuni este folosit namolul sapropelic fin din lacul Techirghiol. Se trateaza afectiuni ale pielii, afectiuni reumatice, post traumatice, precum si probleme ginecologice. Puteti face si talazoterapie. Datorita faptului ca centrele de tratament sunt dotate cu incalzire centrala, statiunile raman deschise tot timpul anului. 
Nici o prezentare de ansamblu a curelor de sanatate care se pot face in Romania nu ar fi completa daca nu am mentiona terapia initiata de Dr. Ana Aslan. In cadrul acestei terapii sunt utilizate proprietatile biotrofice a doua produse: Gerovital H3 si Aslavital.
O tusa finala adaugata de ingrijirile cosmetice 

Actiunea conjugata a acestor doua produse incetineste procesul de imbatranire. Punctele forte ale acestui tratament sunt ameliorarea memoriei, imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul creierului si revitalizarea organelor interne. 
Puteti face acest tratament in aproape oricare statiune romaneasca, in completarea altor tratamente, la Clinica speciala Otopeni, in afara Bucurestiului, precum si in capitala la hotelul Flora. 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply