GTopstats.com - tu unde te pozitionezi ? Despre Romania: Bucuresti despre romania
 
Bucuresti

                                                   Un oras al bulevardelor si parcurilor 


               Capitala Romaniei, centrul cultural si economic al intregii tari, a fost infiintat cu mai mult de cinci sute de ani in urma si este cel mai potrivit punct de plecare pentru un tur al Romaniei. In anii '30, Bucurestiul a fost supranumit "Micul Paris" datorita bulevardelor sale strajuite de copaci.
Aici se gaseste chiar si un Arc de Triumf, pe impresionanta Sosea Kisseleff care este mai lunga decat Champs Elyses si pe care, in timpul primaverii, puteti admira splendoarea copacilor infloriti. 
In ciuda planului extins de reconstructie din anii '80, Bucurestiul ramane un oras al parcurilor, placut, plin de verdeata, cu cafenele deschise pe trotuare in timpul verii si barci de agrement pe lacurile si raurile care il strabat. 
Explorarea orasului

Este usor sa te descurci in Bucuresti. Reteaua de metrou se intinde pe toata suprafata orasului, iar tariful pentru o calatorie este unic. Principalele bulevarde strabat orasul pe directia nord-sud, de la Arcul de Triumf pana in Centrul Civic, si sunt intersectate de altele care se intind de la est la vest. Calea Victoriei, care se afla in continuarea Soselei Kisseleff, este locul preferat de locuitorii capitalei pentru plimbari in serile de vara.
Aici veti gasi cladiri publice impunatoare, cum ar fi Muzeul National de Istorie si Palatul Postei, iar spre capatul sudic al acestui bulevard se afla parcul Cismigiu. Bulevardul Magheru este paralel cu Calea Victoriei, iar pe el se afla agentii de turism si ale companiilor aeriene, cinematografe si hoteluri. 
Veti fi probabil surprinsi de amestecul eclectic de stiluri arhitecturale din Bucuresti, incepand de la Curtea Veche, ramasitele palatului din secolul al XV-lea al lui Vlad Tepes - cel care a fost fondatorul orasului si, totodata, sursa de inspiratie pentru personajul Dracula -, la biserici ortodoxe, la vile in stil Second Empire, la arhitectura greoaie stalinista din perioada comunista si terminand cu Palatul Parlamentului, o cladire colosala cu sase mii de incaperi, a doua ca marime in lume dupa Pentagon. 
In Bucuresti exista intotdeauna lucruri deosebit de interesante care asteapta sa le descoperiti. 
Ce merita sa vizitati


Merita sa vizitati Bucurestiul fie si numai pentru muzeele lui, in special Muzeul Satului in aer liber care se afla in Parcul Herastrau, langa Arcul de Triumf. Aici veti vedea exemple ale arhitecturii si mestesugurilor populare de pe tot cuprinsul Romaniei, inclusiv faimoasele bisericute de lemn din Maramures.
Alte obiective "obligatorii" sunt Muzeul National de Arta, care se afla in cladirea fostului Palat Regal, Muzeul National de Istorie de pe Calea Victoriei, care adaposteste superba argintarie a tezaurului national, si Curtea Veche, cu bisericuta ei pictata din secolul al XVI-lea. 
In apropiere se afla splendida Biserica Patriarhala, construita in 1657, si care acum reprezinta o nota contrastanta fata de modernitatea intregului Centru Civic. Si nu ocoliti biserica Stavropoleos de langa Curtea Veche, o adevarata bijuterie a arhitecturii ortodoxe romanesti. Daca aveti norocul sa va aflati intr-una din aceste biserici n timpul unui botez sau al unei cununii, veti asista la o ceremonie de neuitat. 
Viata boema in Bucuresti

Viata artistica a orasului a fost intotdeauna la inaltimea poreclei sale pariziene, iar astazi ea este mai activa ca niciodata. Opera nationala pastreaza mereu un repertoriu clasic - Pucini, Verdi, Rossini, Mozart.
In splendida cladire in stil neo-clasic a Ateneului Roman au loc concerte internationale sau sustinute de Orchestra Filarmonica George Enescu. Totusi, pretul biletelor este cu mult mai mic decat in alte tari. 
Ce va poate oferi centrul orasului

Tuturor turistilor le place sa faca cumparaturi; veti gasi magazine in zona Pietei Unirii si pe bulevardele principale. Pentru a face o schimbare, puteti sa va plimbati intr-un bazar cu mici negustori pe stradutele din zona Strazii Lipscani, in apropiere de Curtea Veche. 
Obiectele cu specific local sunt ceramica, sticlaria, tesaturile si sculpturile in lemn. O alta experienta de neuitat ar fi sa vizitati agitatul Talcioc de duminica dimineata, adica o piata de vechituri pe malul Dambovitei. 
Restaurantele capitalei au prins din nou viata; fripturile de vita, pui sau porc stau la baza multor feluri de mancare tipice si sunt urmate de o gama foarte variata de specialitati de patiserie la desert. Pentru un mai bun apetit, gustati vinurile romanesti si tuica, bautura nationala. 
Preturile sunt rezonabile si atmosfera din baruri, restaurante si cluburi de noapte este primitoare, adeseori inveselita de ritmurile muzicii tiganesti. Romanii sunt un popor plin de viata caruia ii place sa se simta bine. Alaturati-va lor si distrati-va! 
Imprejurimile capitalei

Bucurestiul este inconjurat de paduri si de lacuri, iar vechi palate si manastiri se gasesc in acest peisaj pitoresc. Manastirea cu turla din Snagov, care dateaza din 1408, este foarte pretuita de bucurestenii care practica sporturi nautice pe lac.
Merita sa vizitati elegantul Palat Mogosoaia, construit in secolul al XVIII-lea, care se afla la o distanta de 14 km (9 mile) la nord de Lacul Mogosoaia. Exista insa multe alte locuri care merita vizitate.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply